Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan AB’ye seslendi: Kapım size açıktır

Hayır kampanyasına destek verdiniz, kaybettiniz. Bundan sonra ‘Türkiye ile nasıl ilişkilerimizi geliştireceğiz’ diye gayret edin. Biz o kampanyayı yapmanıza rağmen kapılarımızı açıyoruz.



Avrupa’ya kapımız açık
 
ErdoÄŸan zirvede Avrupa’ya çaÄŸrı yaptı: Tamam, ‘hayır’ kampanyasına destek verdiniz, kaybettiniz. Åžimdi o defteri kapayın da ‘Türkiye ile nasıl münasebetleri geliÅŸtireceÄŸiz?’ buna gayret edin. Biz o kampanyayı yapmanıza raÄŸmen kapımızı açıyoruz.
 
BATI’YA ÇAÄžRI:  (Avrupa’daki hayır kampanyası)Ben bu kampanyaları yapanlara sesleniyorum; siz önce ÅŸu teröristleri ülkenizde gizlemekten, saklamaktan şöyle bir vazgeçin. Özellikle Avrupa... Bunlardan vazgeçin. Tamam, ‘hayır’ kampanyasına destek verdiniz, kaybettiniz. Åžimdi o defteri kapayın da ‘Türkiye ile nasıl münasebetleri geliÅŸtireceÄŸiz?’ buna gayret edin. Biz o kampanyayı yapmanıza  raÄŸmen kapımızı açıyoruz. Åžimdi de onları görelim.”   
 
CEVAP VERMÄ°YOR: BM ve AB gibi platformların itibarı buralarda söz sahibi birkaç ülkenin çıkar hesaplarına kurban ediliyor. Çözüm için kurulan mekanizmalar deÄŸiÅŸim ihtiyacına cevap veremedikleri için artık sorun üretir hale gelmiÅŸtir. Ya mevcut mekanizmalara format atacak ya da karamsarlık virüsünün bünyemizi daha çok sarmasını seyredeceÄŸiz. 
 
KATÄ°L ESAD:  Uluslar arası toplum Suriye konusunda dirayetli davransaydı rejim bu zulmü gerçekleÅŸtirebilir miydi? Esad rejiminin kendi halkını pervasızca katletmeye devam etmesinin sebebi geçmiÅŸte iÅŸlediÄŸi suçların yanına kar kalması deÄŸil midir?  Katil Esad bir devlet terörü estirmektedir. 
 
DIÅžLAMAYACAÄžIZ: En fazla oyu yüzde 51,4 ile alan “evet” diyenler kazandı. Hayır diyenler ise yüzde 48.6 aldı. Bu ÅŸu demek deÄŸildir. Yani bizler ‘evet’ diyenler, ‘hayır’ diyenleri dışlayacağız, öteleyeceÄŸiz, onları bir daha artık görmezden geleceÄŸiz. Asla böyle bir ÅŸey olamaz. Niye? Onlar da benim ülkemin insanlarıdır. EÄŸer hizmetse biz zaten hizmeti ülkemizin dört bir yanına veriyoruz. Niye? Bu topraklar bizim.
 
CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Ä°stanbul’da düzenlenen Atlantik Konseyi Zirvesi’nde önemli mesajlar verdi. Suriye’deki PYD - ABD ittifakına tepki gösteren ErdoÄŸan, ÅŸunları söyledi…
 
DEAÅž’A TARÄ°HÄ° DARBE: Türkiye terörle mücadele konusunda üzerine düşeni yaptı.  Fırat Kalkanı ile DEAÅž’ı sınırlarımızdan uzaklaÅŸtırdık. 3 bin DEAÅž’lıyı biz o topraklarda etkisiz hale getirdik.2500 kilometrekarelik alanı teröristlerden arındırarak 50 bin Suriyelinin yurtlarına dönmesini saÄŸladık. Bu operasyon, DEAÅž’a ÅŸu ana kadarki en büyük darbeyi indirdi.  
 
GÃœVENLÄ° BÖLGE:Dostlarla yaptığım görüşmede hep gündeme getirdiÄŸim, güneyimizde Suriye’nin kuzeyinde ve o bölgede terörden arındırılmış bir güvenli bölge ilan edelim, burayı aynı zamanda uçuÅŸa yasak bölge ilan edelim ve burada eÄŸit donat çalışmalarını da sürdürelim.  Bu söylenenlerin ‘gayet güzel’ denildiÄŸi halde adım atılamadı.Bu yapılmış olsaydı Suriyeliler ülkeyi terk etmeyecekti.
 
İKİRCİKLİ TAVIR: Terör örgütlerine karşı sergilenen ikircikli tavrın bir an önce terk edilmesi gerekiyor. Bir terör örgütü eliyle diğerinin bertaraf edilmeyeceğini artık herkesin kabul etmesi lazım.
 
Ä°NSANLIK SUÇUNA DAVETÄ°YE: Sırf DEAÅž’la mücadele ediyor diye PKK, YPG gibi terör yapılarının etnik temizlik faaliyetlerine bölgede iÅŸlediÄŸi cinayetlere tepkisiz kalmak, yeni insanlık suçlarına davetiye çıkarmaktır. PYD’yi biz tanırız. YPG’yi biz tanırız. Bizdeki PKK terör örgütünün, bunlar düşük çocuklarıdır. Onların yetiÅŸtirmesidir. Bunları gayet iyi biliriz ve bu bölgede kim kimdir, bunu bilen birisi varsa biziz. Unutmayalım, terör örgütleri akrep gibidir. Muhakkak bir gün kendini besleyen eli de ısırır.
 
BAÅžKAN KARARLI: Trump’ın önceki yönetime göre terörle mücadele ve Suriye’de devlet terörüne son verilmesi noktasında daha kararlı duruÅŸ sergileyeceÄŸinin iÅŸaretini alıyorum. Rejimin son kimyasal saldırıları sonrasında verilen cevap geç kalınmış olsa da alkışladığımız tavır olmuÅŸtur. 
 
Ä°TTÄ°FAKLIK RUHU ZEDELENÄ°YOR: Amerikalı dostlarımızdan beklentimiz, ülkemizin karşı karşıya kaldığı tehditleri iyi anlamaları ve gereken dayanışmayı özellikle göstermeleridir. DEAÅž’la mücadele bahanesiyle insanlarımızın hayatına kasteden bir terör örgütü ile iÅŸ birliÄŸi yapılmasını asla kabul etmiyoruz. Amerika’nın Suriye’de YPG/PYD ile hareket etmesi, ona somut destek vermesi, ittifak ve ortaklık ruhunu zedeliyor. 
 
AVRUPA TEST ETSÄ°N: Türkiye’nin terörle mücadelesinde tek başına bırakılmasını içimize sindiremiyoruz. Avrupa’nın bazı ülkeleri var ki bu teröristlere her türlü desteÄŸi vermekte, onlara yardım-yataklık yapmaktadır. Tüm belgeleriyle her ÅŸey ortadadır. Bu Avrupa ülkelerini de bu konuda kendilerini test etmeye davet ediyorum.Bu terör örgütleri, NATO üyesi mi? Hayır. NATO’da beraberiz. Öyleyse terör örgütlerinden biz niçin yardım istiyoruz ki? Biz bölgede her türlü desteÄŸi vermeye hazırız, her türlü koalisyonun içerisinde yer almaya hazırız. Ama bu terör örgütleriyle asla... Çünkü onlar bizim can düşmanlarımızdır.
 
TRUMP’LA BEYAZ SAYFA: 16 Mayıs’ta ABD BaÅŸkanı Trump’la yapacağımız görüşmede beyaz sayfa açacağımıza inanıyorum. Trump’tan beklediÄŸimiz; biz hedefi sadece DEAÅž’a mı kilitleyeceÄŸiz yoksa tüm terör örgütlerine mi kilitleyeceÄŸiz? Sadece DEAÅž’a bunu kilitleyecek olursak yanılırız. Yani bir terör örgütünü yok ederken diÄŸer taraftan diÄŸer terör örgütlerini orada güçlendirmiÅŸ oluruz çünkü onlara ne yazık ki silah yardımları geliyor. Onlara gelen silah yardımlarını DEAÅž ile paylaşıyor. Elimizde bütün belgeler var. Bunu Trump’a anlatmam lazım. Obama döneminde bunlar oldu. Obama’yı ikna edemedim. 
 
Terörün iyisi kötüsü olmaz
 
Terör örgütlerinin iyisi kötüsü olmaz. Bu mantıkla bir yere varmamız mümkün değil. O da terör örgütüdür, kötüdür, bu da terör örgütüdür kötüdür. Teröre karşı mücadeleyi müşterek dayanışma içinde sürdürmeliyiz. Bunu başarırsak dünya bu çetelerden, katillerden kurtulacaktır.
 
Koridora da  devlete de izin yok
 
Ä°ki gündür Suriye tarafından saldırılar yapılıyor. Düşman belli, biz bunu karşılıksız bırakamayız. Güney sınırımız boyunca bir terör koridorunun oluÅŸmasına asla izin vermeyeceÄŸiz. Kuzey Suriye’de bir devlet kurma teÅŸebbüsü içerisine giren malum bazı cahiller var, ‘cahil cesur olur’ diyorlar ya, o da havalarda. Kendine göre bakanlar kurulu oluÅŸturuyor vesaire. Biz bunu karşılıksız bırakmayız ve Kuzey Suriye’de de öyle bir devlet kuruluÅŸuna da asla müsaade etmeyiz.  
 
ABD Gülen’i Türkiye’ye iade etmelidir
 
15 Temmuz ele başısının, Pensilvanya’da rahatça terör faaliyetlerine devam etmesi milletimizi rahatsız ediyor.  Bu cani örgüt bırakın Amerika’da dünyanın hiçbir medeni ülkesinde hayat bulmamalıdır. FETÖ liderinin tutuklanması veya yargılanmak üzere Türkiye’ye iadesi ABD’den beklentimizdir.
 
Kalın: AB’yle devam etmek istiyoruz
 
CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü Ä°brahim Kalın Altantik Konseyi Zirvesi’nde konuÅŸma yaptı.FETÖ melesinde ABD’nin net bir konum ortaya koyması gerektiÄŸini vurgulayan Kalın,  ÅŸunları söyledi: “Gülen bu suç imparatorluÄŸunu ABD’den yönetiyor. Tek bir kiÅŸi de deÄŸil, ekibi,  yüzlercesi ülkemize saldırıyor, CumhurbaÅŸkanımıza karşı karalama kampanyaları yapıyor. Bu, pek kuvvetli müttefiklik açısından ABD ve Türkiye’ye pek uymuyor.” AB iliÅŸkilerine de deÄŸinen Kalın şöyle devam etti: “AB ile iyi bir iliÅŸki kurmak istiyoruz, AB üyeliÄŸini de stratejik bir hedef olarak devam ettirmek istiyoruz.  Ancak Avrupalı dostlarımız gerçekten bu iliÅŸkiyi tamir etmek,  saÄŸlıklı bir iliÅŸki oluÅŸturmak istiyorlarsa, terörist grupların Avrupa’daki mevcudiyeti konusunda bir ÅŸey yapmaları lazım. Onlar Avrupa’yı Türkiye’ye karşı bir yerde tramplen gibi kullanıyor.”   

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.